Cookie instellingen
sluiten

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Riool verstopt? Pak je de plopper of de telefoon?

Geborrel uit het putje, een nare geur in de badkamer, water in de WC-pot dat omhoog komt in plaats van wegspoelt. Ontkennen heeft geen zin. Ook al wil je het niet weten. Het riool zit verstopt. En een verstopte riolering, dat is geen pretje. Je wil dan ook snel actie ondernemen. Je moet zelfs, om erger te voorkomen. Dus hup, handschoenen aan en de plopper in de aanslag. Of laat je het liever over aan een professional?

Oorzaak

Een riool verstopt niet zomaar. Het is vaak een optelsom van een aantal dingen. Zo laat de viezigheid die door de leidingen spoelt elke dag een klein beetje aanslag achter. Tel hierbij de etensresten, vochtig toiletpapier of maandverband wat we (per ongeluk) doorspoelen op en de afvoer en/of de riolering raakt verstopt. En dan?

Doe-het-zelf

Dan wil je zo snel mogelijk een oplossing. De eerste stap is ontdekken waar, in welke afvoer, de verstopping zit. Heb je meerdere toiletten in huis, maar het water loopt slechts bij eentje niet door? Dan kun je zelf een poging wagen om de verstopping van het toilet op te lossen. Zoek de rubberen plopper, haal de trekveer en pak een stapel oude handdoeken. Met deze hulp onder je arm kom je als doe-het-zelver al een flink eind.

Bel de expert

Lastiger wordt het echter wanneer het water van meerdere of alle afvoeren niet (goed)wegloopt. Dan zit er een opstopping in een centrale leiding of een verbinding, of er zit wellicht een scheur of breuk in de riolering. Op dat moment zit er maar één ding op. Bel een expert. Vakmannen en -vrouwen weten het probleem vaak snel te vinden zijn bovendien uitgerust met de modernste apparatuur om snel de boel te ontstoppen.

Meer weten? Direct hulp nodig?

Wij zijn er voor advies. Wij zijn er om het voor je op te lossen.
Pak de telefoon en bel De Rioolmeester. Dan weet je zeker dat het goed komt.

De Rioolmeester. Dé Rioolspecialist in Noord-Holland.
Snel, doeltreffend, vakkundig en mét garantie ontstoppen wij!  

Tip van dé (riool)meester

Voorkom een verstopte riolering. Geloof ons, dit klinkt veel lastiger dan dat het is. Het enige dat je hoeft te doen is de volgende eenvoudige tips ter harte nemen en ze uit te voeren.

Wat NIET te doen
  • spoel geen frituur-, jus- en of andere vetresten door de gootsteen
  • spoel geen dingen door het toilet behalve je behoeften en toiletpapier
  • gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen
Wat WEL te doen
  • verwijder regelmatig etensresten uit de gootsteenafvoer
  • verwijder regelmatig haar en zeepresten uit de douche- en badafvoer
  • spoel je afvoer en het toilet maandelijks door met soda (dit lost vet en viezigheid op)
  • gebruik eventueel wat azijn in combinatie met de soda (soda ontvet, azijn ontkalkt)

Wat onze klanten van ons vinden: