Rioolproblemen?

Heeft u problemen met uw riool? Bekijk hieronder de meeste voorkomende problemen en hoe de Rioolmeester adviseert dit op te lossen. Klik op een vraag en lees het antwoord.

Vragen over ontstoppingen

Hoe kan de afvoer van de wasmachine verstopt zijn?

De afvoer van de wasmachine is een belangrijke afvoer. Deze loost namelijk automatisch water, dus ook als u niet thuis bent. Wanneer de afvoer van uw wasmachine verstopt is kan dat dus grote en vervelende gevolgen hebben, zoals een overstroming in uw huis. Een verstopte wasmachine afvoer komt meestal door achterblijvende spullen in de broekzakken of door het regelmatig te veel gebruiken van wasmiddel. Een verstopte afvoer van de wasmachine is moeilijk zelf te verhelpen. Schakel daarom een ontstoppingsbedrijf in om de afvoer te ontstoppen. De Rioolmeester kan u hierbij helpen.

Hoe worden leidingen ontstopt?

Het ontstoppen van leidingen kunnen wij op diverse wijzen uitvoeren, waaronder het mechanisch reinigen of met hoge druk ontstoppen.

Wat is een ontstopper?

Een ontstopper is een grote zuignap, die vaak in de keuken te vinden is om een kleine verstopping te verhelpen.

Meer informatie over ontstopper

Hoe wordt een riolering ontstopt?

Door middel van hoge druk of verenmachines wordt de riolering gereinigd.

Hoe kan een riolering verstopt raken?

Als een riolering verstopt is, betekent dit dat het afvalwater niet,of niet goed meer kan worden afgevoerd. Laat spoedig uw riolering ontstoppen. Oorzaken van uw verstopte riolering kunnen zijn: ophoping van afval- en vetrestenverzakking van uw rioolbuis en wortels die door de rioolbuis heen groeien.

Wat is een rioleringsbedrijf?

Een rioleringsbedrijf is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van aanleg en onderhoud aan riolen. De Rioolmeester is binnen Noord-Holland, hét rioleringsbedrijf voor aluw rioolzaken. Van het oplossen van riool ontstoppingen tot aanleg of renovatie van uw riool.

Wat is het door spuiten van het Riool?

Bij het door spuiten van het riool wordt met een hoge druk spuit geprobeerd de verstopping aan het riool te verhelpen. Het door-spuiten van het riool gebeurt met hoge waterdruk van ongeveer 150 bar.

Wat is vloeibare rioolontstopper?

Vloeibare rioolontstopper is een soort zwavelzuur dat enorm begint te bruisen op het moment dat het met water in aanraking komt. Op deze manier probeert de vloeibare rioolontstopper de verstopping op te lossen. Pas echter op met dit middel,want ze kunnen de riolering aantasten en zeker ook u.

Wat gebeurd er bij Riool-ontstopping?

Een riool ontstopping betekent het verwijderen van de vastzittende afvalstoffen in de rioolbuis. In beginsel zijn afvalstoffen die vastzitten nog zelf te verwijderen. Maar helemaal verwijderen lukt vaak niet, waardoor nieuwe afvalstoffen toch weer blijven kleven aan de rioleringsbuis. Op de lange termijn leidt dit in veel gevallen weer tot een riool verstopping en is het professioneel ontstoppen van het riool noodzakelijk.

Wat moet je doen als je rioolproblemen hebt?

Rioolproblemen kunnen vele oorzaken hebben. Van ophoping van vetten, haren tot verdwaalde dopjes van flessen.Door diverse testen kan er achterhaald worden wat er aan de hand is. De riool camera inspectie is hierbij een goed effectief hulpmiddel.

Vragen over inspecties

Waarom camera inspectie bij een verstopt riool?

Een riool inspectie camera is een waterdichte camera welke zeer flexibel is om door bochten te kunnen. De inspectie camera is uitgerust met een groothoeklens. Bij de Rioolmeester wordt bij een verstopt riool altijd een camera inspectie uitgevoerd als extra controle om te kunnen zien of alle problemen daadwerkelijk zijn verholpen.

Wat is rioolinspectie?

Het riool inspecteren geeft duidelijkheid van de situatie en voorkomt een terugkerend rioolprobleem. De rioolinspectie voeren wij uit met een speciale rioolcamera. Zo krijgen wij een goed beeld van de status van uw riool en eventuele oorzaken van de verstopte riool of leiding.

Wat is riool camera inspectie?

Een riool camera inspectie is een onderzoek met een rioolcamera om zo de status van de riolering in beeld te brengen. Tevens gebruiken wij een camera inspectie om de verstopping in het riool op te sporen. Zo kunnen wij, na een onderzoek met onze rioolcamera, onze werkwijze precies afstemmen op de ontstopping die wij in het riool zien.

Vragen over reparaties

Wat is een riolering?

Riolering vind je in ieder gebouw. Je ziet het meestal niet, maar vanaf bijna ieder waterpunt wordt er afvalwater afgevoerd.

kan de riolering vervangen worden?

Uiteraard kan de riolering vervangen worden. Het vervangen van de riolering is vaak noodzakelijk als deze oud, verzakt of kapot is.

Wat zijn rioleringswerken?

Dit is de algemene term waar diverse rioolwerkzaamheden onder kunnen worden genoemd. Denk hierbij aan het ontstoppen van het riool, het vervangen of vernieuwen van het riool of het(gedeeltelijk) renoveren van het riool.

Klantbeoordelingen