Cookie instellingen
sluiten

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Afvoer verstopt? Zo kun je zelf je afvoer ontstoppen!

Welke afvoer ontstopper kies je?

Er zijn verschillende manier om een verstopte afvoer te ontstoppen. Maar welke kan je het beste kiezen? Bekijk het onderstaande stappenplan en ontdek hoe je een verstopte afvoer kunt herstellen. Mocht na het volgen van het stappenplan de afvoer nog steeds verstopt zijn schakel dan een professioneel ontstoppingsbedrijf in. De rioolmeester is een professioneel ontstoppingsbedrijf en is in heel Noord-Holland binnen een uur ter plaatste.  

Let op! Het gebruik van ontstoppingsmiddelen is niet zonder risico’s. Bij foutief gebruik kunnen de leidingen en het sanitair ernstig beschadigd worden!

Afvoer ontstoppen stappenplan

Voor het ontstoppen van een afvoer kun je onderstaande stappenplan volgen. Let op! Als je niet weet wat je doet kunnen de leidingen beschadigdraken, wat hoge reparatiekosten met zich mee brengt. Wees dus voorzichtig.

Het stappenplan die je kunt volgen om een afvoer te ontstoppen:

Stap 1: schoonmaken van de afvoer

Om te beginnen is het verstandig de afvoer goed te reinigen. Haal de sifon los en maak deze, samen met de leiding, schoon. Het kan zijn dat dit al voldoende is om de verstopping in de afvoer al te verhelpen. Gaat het om een verstopping in het toilet? Dan kan je met de hand of met een flexibele trekveer voelen of er iets vastzit in de afvoer. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat de afvoer beschadigd.

Stap 2: Afvoer ontstoppen met een ontstopper

Heeft het schoonmaken niet of niet geheel geresulteerd ineen ontstopte afvoer? Dan kan je het afvoer proberen te ontstoppen met een ontstopper. Zorg ervoor dat de ‘plopper’ in het water staat en beweeg de plopper heen en weer. Door de zuigkracht kan het zijn dat de verstopping vanzelf losgaat.

Stap 3: afvoer ontstoppen met een ontstoppingsveer

Als de ontstopper niet heeft gewerkt kan je proberen de verstopte afvoer te ontstoppen met een het ontstoppingsveer (of trekveer). Let wel op dat je voorzichtig te werk gaat met de veer. Bij verkeerd gebruik kan de ontstoppingsveer de rioolbuis beschadigen en is er veel meer schade.

Afvoer ontstoppen met vloeibare afvoerontstopper

De afvoer ontstoppen met vloeibare afvoerontstopper raden wij ten zeerste af! Het chemische ontstoppingsmiddel zorgt voor een chemische reactie waardoor de afvoer ernstig beschadigd kan raken. Daarnaast zijn is vloeibare afvoer ontstopper niet goed voor de gezondheid en dus een gevaar voorde eigen veiligheid. Daarnaast lost het de verstopping in de meeste gevallen niet op. Kortom, de vloeibare afvoer-ontstopper kun je beter achterwege laten. Wat wel zou kunnen is gebruik maken van een soda oplossing en een kopje azijn welke je door de afvoer giet. Let op! Dit gaat wel bruisen.

Ontstoppen van de afvoer niet gelukt?

Wanneer het ontstoppen van de afvoer niet is gelukt, neem dan contact op met een ontstoppingsbedrijf. Voor geheel Noord-Holland is de Rioolmeester binnen een uur ter plaatse en wij lossen huw rioolprobleem snel en vakkundig op. Bij de inspectie van de verstopte afvoer maken wij altijd gebruik van camera inspectie zodat we goed kunnen detecteren waar de verstopping in uw riool zich bevind.

Bel voor een afspraak: 0226-300097 of maak een afspraak via het contactformulier.

Wanneer het ontstoppen van de afvoer niet is gelukt, neem dan contact op met ontstoppingsbedrijf de Rioolmeester.
Wanneer het ontstoppen van de afvoer niet is gelukt, neem dan contact op met een ontstoppingsbedrijf.

Wat onze klanten van ons vinden: