Cookie instellingen
sluiten

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Help het doucheputje is verstopt! En nu?

Om weer rustig te kunnen douchen kan je zelf proberen de verstopping te verhelpen maar om er zeker van te zijn dat de verstopping helemaal is opgelost laat je het doucheputje ontstoppen door een rioolontstoppingsbedrijf. Om te voorkomen dat je doucheputje een volgende keer weer verstopt is het belangrijk om te weten waar het door veroorzaakt wordt. De voornaamste boosdoeners: zijn meestal haren en of zeepresten.

Doucheputje verstopt door haren

Het zal de meeste mensen niet verbazen dat een verstopt doucheputje in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door (lange) haren die aan het putje en in de afvoer blijven hangen. Haar heeft de eigenschap om samen te klitten. Als er eenmaal een paar haren vastzitten dan blijft hier al snel veel meer aan hangen. Voor je het weet zit je hele doucheputje verstopt met een flinke haarbal… Dit kan echt heel snel gaan! En als je te lang wacht komt de verstopping zo diep te zitten dat je deze niet zomaar weer verhelpt

Verstopt doucheputje door zeepresten

Haren vormen een groot gevaar voor je doucheputje, maar de combinatie met zeepresten is nog veel erger. Water stroomt sneller weg dan shampoo, conditioner, douche- en haargel waardoor er resten van deze toiletartikelen in de leidingen achterblijven. Als er vervolgens haren door de afvoer spoelen, blijven deze makkelijk plakken aan de vette zeepresten en raakt het doucheputje verstopt. Voorkom dat je doucheputje verstopt raakt Om te voorkomen dat je doucheputje verstopt raakt is het aan te raden om deze regelmatig schoon te maken. Maak hiervoor het doucheputje open en verwijder de haren en andere viezigheid waar je bij kunt. Om vervolgens ook haren en zeepresten dieper in de leidingen te verwijderen kun je gebruik maken van een soda oplossing. Los soda op in een emmer heet water en giet dit in het doucheputje. Soda ontvet waardoor zeepresten oplossen en de viezigheid weg kan spoelen. Als je het idee hebt dat je leidingen erg vies zijn dan kun je deze stap meerdere keren herhalen.

Doucheputje toch verstopt?

Is het doucheputje toch verstopt en loopt het water slecht weg? Dan kunnen wij deze blokkade vakkundig, doeltreffend en met garantie wegnemen, zodat het water voortaan weer soepel wegloopt uit uw douche. Bel De Rioolmeester (0226) 390 097 voor een verstopte doucheput. Wij helpen snel & vakkundig bij een verstopt doucheputje en zijn binnen 1 uur ter plaatst in heel Noord-Holland.

Wat onze klanten van ons vinden: