Cookie instellingen
sluiten

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Verontreinig de toiletten niet. Logisch toch?

We zien de bordjes, lezen ze en weten echt wel wat je wel en niet mag door spoelen in de wc of de gootsteen. Toch? Of toch niet. Want nog te vaak gaat het mis en verstopt de boel. Hoe je dit kunt voorkomen? Door goed op te letten en vooral niet te denken dat een keertje geen kwaad kan. En door te luisteren naar het advies van de meester.

Nu denk je waarschijnlijk dat wij een verstopte riolering niet erg vinden, anders hebben we immers geen werk. Maar geloof ons, we zien ze liever niet. Neem van ons aan, een verstopt riool is echt één van de vervelendste dingen die je in huis kunt hebben. Daarom vertellen we je graag hoe je het kunt voorkomen.

Het toilet

Eigenlijk is het heel eenvoudig. In het toilet mogen alleen de drie p’s: plas, poep en (wc-)papier. Ook speciaal vochtig wc-papier mag worden doorgespoeld. Vochtige doekjes voor de babybillen of hygiënische doekjes voor de schoonmaak van het huis mogen niet in de pot. Net als maandverband, tampons en luiers. Logisch. We horen het je denken, maar het gebeurt maar al te vaak dat we ze tegenkomen als de oorzaak van de verstopping.

Ook medicijnen, verf, terpentine, zoutzuur en andere chemicaliën mag je nooit in de wc of door de gootsteen spoelen. Niet per se omdat ze het riool verstoppen, maar omdat het simpelweg slecht is voor het milieu. De resten ervan zijn namelijk moeilijk uit het water te zuiveren. Het kost dus meer moeite en geld om het water schoon en gezond te houden.

De gootsteen

Dan de gootsteen. We hebben er vaak meer dan eentje in huis. Degene die we over het algemeen het meeste gebruiken bevindt zich in de keuken. Super handig om het frituurvet door te spoelen, of koffieprut of het restje pastasaus. Niet doen. Restjes olie en vet blijven aan de rioolbuis plakken en die slibt hierdoor snel dicht. Bovendien is GFT-afval uitermate geschikt voor recycling. Doe er dus iets goed mee en doe een beetje moeite door het afval op de juiste plek weg te gooien.  

Meer weten? Direct hulp nodig?

Wij zijn er voor advies. Wij zijn er om het voor je op te lossen.
Pak de telefoon en bel De Rioolmeester. Dan weet je zeker dat het goed komt.

De Rioolmeester. Dé Rioolspecialist in Noord-Holland.
Snel, doeltreffend, vakkundig en mét garantie ontstoppen wij!

Tip(s)van dé (riool)meester


Voorkom een verstopte riolering. Het enige dat je hoeft te doen is de volgende eenvoudige tips van de meester ter harte nemen en ze uit te voeren:

  • Laten we beginnen met een cliché. Met de algemene regel over de afvoeren in huis of op kantoor: gebruik ze alleen waarvoor ze bedoeld zijn.
  • Wist je dat water wonderen doet? Giet regelmatig flink heet water door de afvoer. Dit water neemt namelijk het vuil mee en houdt de rioolbuizen schoon. Fijne tip, want het is goedkoop, kost relatief weinig moeite en je kunt het zo vaak doen als je wilt zonder de afvoer te beschadigen.
  • Tot slot eentje van onze grootmoeder. Gebruik soda om de gootsteen schoon te houden. Een ouderwets wondermiddel dat zelfs het meest hardnekkige vuil wegkrijgt zonder dat het schadelijk is zoals de meeste chemische ontstoppers welzijn.

Wat onze klanten van ons vinden: