Cookie instellingen
sluiten

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Na hevige regenval problemen met het riool? Hoe voorkom jij dit?

De laatste dagen vliegen de codes, rood, geel en oranje je weer om de oren. Zonnestralen en stortbuien wisselen elkaar in rap tempo af deze voorjaarsperiode. Wellicht goed voor de plantjes, maar niet voorde oudere rioolstelsels helaas. Ze zijn niet allemaal bestand tegen de typische Hollandse buien. Met alle gevolgen van dien. Toch kun je iets doen om schade te voorkomen. We geven je graag wat tips.

De Goot

Bij een plotselinge bui is het zaak om de flinke hoeveelheid regenwater goed af te kunnen voeren. Zijn ze verstopt door vuil en bladeren, dan kunnen er nare lekkages ontstaan. Zorg dan ook in de eerste plaats dat het dak en de dakgoten schoon zijn, zodat het water door kan stromen. Eventueel kun je een bladvanger in de goot installeren. Check ook regelmatig of de pijp nog goed aangesloten is op de goot.

De tuin

Denk ook eens na over de inrichting van je tuin. Veel groen? Kijk dan goed waar je dit plant. Sommige plekken zijn doorgaans vochtiger dan andere. En sommige plantjes kunnen beter tegen veel water dan andere. Tegels zijn prachtig, maar laten slecht het water weglopen. Leg daarom gootjes aan, zorg voor brede voegen of kies voor waterdoorlatende materialen.

De afvoer

Bij hevige regenval raken oude(re) rioleringen overbelast. Het kan gebeuren dat rioolwater omhoog komt in het toilet, de douche of de gootsteen. Om dit te voorkomen is het advies een terugslagklep te installeren in de aansluitleiding. Ook een pomp met beveiliging tegen terug stroming kan hier een passende oplossing zijn.

(Onder) De grond

Check met enige regelmaat of de deuren, ramen en kozijnen van het huis waterdicht zijn. Heb je een kelder? Zorg dan voor hoge(re) drempels en voorkom daarmee dat er water binnenloopt. Een kruipruimte in huis? Dan kan het standaard hebben vaneen waterpomp een goed idee zijn. Zo kun je snel en alert reageren op een eventuele overstroming.

De Rioolmeester

Bereid je goed voor op de zomerse buien. Dan weet je zeker dat het binnen droog blijft. Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met een afvoer die overstroomt?Neem dan snel contact op met de meester.

De Rioolmeester welteverstaan. Dé Rioolspecialist van Noord-Holland. Dé expert op het gebied van het ontstoppen van het riool. Snel, doeltreffend, vakkundig en mét garantie.

Bel De Rioolmeester (0226) 390 097. Daar kun je op rekenen.

Wat onze klanten van ons vinden: