Cookie instellingen
sluiten

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Ongedierte bestrijden

Het voorjaarszonnetje. We (althans de meeste van ons) kijken er naar uit. De warmte en dat fijne zomerse gevoel. Maar zoals alle voordelen, hebben zonnestralen ook hun nadelen. Rioolvliegjes, drekvliegjes, motvliegjes, motmuggen, of hoe je ze ook wilt noemen, zijn er ook dol op. En dan zeker hun eitjes die zich, met warm weer, in razend tempo vermenigvuldigen. Helemaal wanneer ze zich hebben genesteld in jouw verstopte leiding, afvoer of ondergelopen kruipruimte...

Ook al is het officieel een muggensoort, laten we dit ongedierte rioolvliegje noemen. Dit rioolvliegje is niet alleen irritant in aangezicht, ze laten ook allerlei bacteriën achter op je eten. Onaangenaam en onhygiënisch dus. Maar hoe voorkom je deze ongewenste huisgenoten?

Oorzaak van rioolvliegjes

Daarvoor moeten we naar de oorzaak gaan. De beestjes houden van plekken in of rond je huiswaar bijvoorbeeld rottend en of vochtig afval ligt. Plekken met stilstaand water door lekkage vinden ze ook fijn. Hier leggen ze met veel plezier talloze eitjes. Rioolproblemen trekken rioolvliegjes aan. What’s in a name.

Voorkomen van rioolvliegjes

Om rioolvliegjes in je huis te voorkomen is het dus zaak om, zodra een probleem zich voordoet, deze zo snel mogelijk op te lossen. Blijf alert op kapotte leidingen, verstopte afvoeren in je keuken of badkamer en bladeren in je dakgoot. Voorzie zwanenhalzen van een waterslot, verschoon met enige regelmaat het zand in je kruipruimte en voorkom stilstaand water in bijvoorbeeld bloembakken buiten.

Oplossen van rioolvliegjes

Heb je een rioolprobleem ontdekt dat de vliegjes kan aantrekken? Wacht dan niet en schakel direct een deskundige rioolvakman in. Zijn de vliegjes al geland en gesetteld? Schakel dan de vakmensen van de ongedierte bestrijding in. Samen lossen deze ambachten met gemak jouw rioolvliegjesprobleem op!

Zoek voor de rioolvakman niet verder. Bel de Rioolmeester. Dé Rioolspecialist van Noord-Holland. Dé expert op het gebied van het ontstoppen van het riool. Snel, doeltreffend, vakkundig en mét garantie.

(0226) 390 097. Daar kun je op rekenen.

Wat onze klanten van ons vinden: