Cookie instellingen
sluiten

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Is uw wasbak verstopt? Tips om uw wasbak te ontstoppen

Wat is (meestal) de oorzaak van een verstopte wasbak

Een wasbak is natuurlijk niet van het ene op het ander moment verstopt. Dit gaat vaak geleidelijk en er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor de wasbak verstopt raakt. Oorzaak nummer 1 is toch wel een combinatie van zeepresten, haren, gel en scheerschuim. Niet alleen bij een verstopt doucheputje, maar ook bij een verstopte afvoer van de wastafel kunnen haren een grote rol spelen. Veel mannen scheren zich boven de wasbak en spoelen de haren vervolgens door het putje. Ook kunnen er haren in de wasbak afvoer terecht komen tijdens het kammen. Alles kan uiteindelijk in de afvoer blijven vastzitten. Zeep, haargel en scheerschuim blijven namelijk makkelijk aan de binnenkant van de afvoerbuis plakken. Haren en andere dingen die door het putje gespoeld worden komen hierin vast te zitten en uiteindelijk slibt de afvoer van de wasbak steeds verder dicht met uiteindelijk een verstopte wasbak als resultaat.

Gebruik soda om de afvoer van uw wasbak te ontstoppen

Om uw wasbak te ontstoppen kunt u een emmer met heet en water en soda in de leiding gieten om de afvoer van de wasbak te ontstoppen. Voor een extra sterke werking zou je er ook een kopje azijn bij kunnen gooien. Let op: dit gaat bruisen, houd je gezicht op afstand.

Reinig de afvoer van uw wastafel

Als de verstopping zich in het eerste stuk van de wasbak afvoer bevindt dan kan het reinigen van de afvoer een perfecte oplossing zijn. Hoe ga je te werk? Maak de sifon los en reinig deze samen met de afvoerbuis.

Gebruik een ‘plopper’ om uw wasbak te ontstoppen

Heel ouderwets maar soms gewoon nog erg functioneel. De ouderwetse rubberen ontstopper. Zorg dat de plopper in een laag water staat, duw de rubberen ontstopper naar beneden en trek deze vervolgens weer terug. Op deze manier ontstaat er een zuigkracht die de verstopping losmaakt. In de praktijk werkt dit helaas niet altijd, soms is de verstopping te hardnekkig.

Gebruik een ontstoppingsveer

Wanneer bovenstaande ontstoppingstechnieken niet hebben geholpen en de wasbak nog steeds verstopt is dan kun je de ontstoppingsveer erbij pakken. Dit kan een handig gereedschap zijn om de wastafel afvoer te ontstoppen, maar je kunt er ook flinke problemen mee veroorzaken. Bij foutief gebruik kunnen de leidingen beschadigd raken of de veer kan vast komen te zitten in de afvoer van de wasbak. Gebruik de ontstoppingsveer dus alleen als je weet hoe je te werk moet gaan.

Uw afvoer laten ontstoppen door een ontstoppingsbedrijf

Lukt het niet om zelf uw wasbak te ontstoppen? Laat uw wasbak of doucheputje dan snel en vakkundig ontstoppen door de Rioolmeester. Onze monteurs bieden graag de helpende hand bij het ontstoppen van uw afvoer en komen direct langs. Door eerst de situatie goed te bekijken, eventueel met een rioolcamera inspectie, kan er vaak al bepaald worden waar we het afvoer moeten ontstoppen.

Maak direct online een afspraak of neem telefonisch (0226 - 39 00 97) contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Wat onze klanten van ons vinden: